Zottegem


Het is goed leven en wonen in Zottegem, de Egmontstad. Zottegem is centraal gelegen in Zuid-Oost-Vlaanderen en telt iets meer dan 25.000 inwoners. De stad ligt aan de voet van de glooiende Vlaamse Ardennen en biedt daardoor veel mogelijkheden op het vlak van recreatie, sportieve activiteiten en natuurbeleving. Het is een bruisende stad met een druk winkel- en dienstencentrum en met alle mogelijkheden en voorzieningen op het  vlak van onderwijs en cultuurbeleving. In het archeologisch museum PAMZOV, in de deelgemeente Velzeke,  komt men alles te weten over de geschiedenis van Zottegem, van de prehistorische tijden over de Gallo-Romeinse periode tot de vroege middeleeuwen.

 
Het kasteel van Egmont houdt de herinnering levend aan Graaf van Lamoraal Egmont, die in de zestiende eeuw door de Spaanse bezetter werd terechtgesteld. Zottegem beschikt tevens over tal van watermolens, enkele schitterende kerken en de befaamde campanilletoren met beiaard. Verder wordt het stadsbeeld extra opgefleurd door de vele, goed bewaarde gebouwen in Art Deco- en Art Nouveau-architectuur.
 
Zottegem ligt op nauwelijks 20 minuten van Gent en beschikt over een goede spoorverbinding met Brussel, Kortrijk, Gent en Geraardsbergen.
 
Met het unieke woon- en leefproject ‘De Lelie’ wordt Zottegem de onbetwiste koploper op het vlak van toekomstgerichte en sociaal geïnspireerde huisvestingspolitiek in ons land.